Mobiili.fi

Julkaise syötteitä
Uutiset, arvostelut ja analyysit. Mobiili maailma.
Syötteen kokonainen osoite. 48 min 52 s sitten

LG:n uusi L65-älypuhelin julki – tässä ominaisuudet

3 tuntia 6 min sitten

LG L65 valkoisena

 

LG on virallistanut uuden L65-älypuhelinmallinsa, josta kerroimme vuotokuvaan perustuen jo eilen. Toistaiseksi L65 on tuotu julki LG:n Venäjän yksikön toimesta.

LG:n L-sarjan mallistossa uutuus tulee sijoittumaan hieman aiemman L70:n alapuolelle. L70 on saapumassa Suomen markkinoille 150 euron hintalapulla. Lisäksi L-sarjan uutuusmallistoon lukeutuu myös alle 100 eurolla kaupattava L40-malli. Venäjällä älypuhelinhinnat ovat yleensä hieman tavallista korkeammalla tasolla, joten siellä L65:n hinnaksi on toistaiseksi kerrottu 7 490 ruplaa eli noin 150 euroa. Tarjolle ovat tulossa valkoinen sekä musta värivaihtoehto.

LG L65 tarjoaa 4,3 tuuman kosketusnäytön IPS-tekniikalla sekä melko vaatimattomalla 800×480 pikselin tarkkuudella – tosin hintaluokka huomioiden näyttö on kelvollinen. Lisäksi mukana on Qualcommin Snapdragon 200 -järjestelmäpiiri kahdella 1,2 gigahertsin kellotaajuuden suoritinytimellä sekä yksi gigatavu RAM-muistia.

Kameroiden osalta takaa L65:stä löytyy viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera LED-kuvausvalolla ja edessä on 0,3 megapikselin VGA-kamera.

Sisäistä tallennusmuistia L65:ssä on neljä gigatavua, jota voidaan laajentaa microSD-muistikorteilla. L65 tulee tarjolle kahdella SIM-korttipaikalla varustettuna ja kyseessä on 3G-puhelin. Akun kapasiteetti on 2 100 milliampeerituntia.

Käyttöjärjestelmänä toimii Androidin tuorein 4.4 KitKat -versio.

Aiemmin julkistettuun L70:een nähden L65:n merkittävimmät erot ovat 0,2 tuumaa pienempi näyttö sekä kameran viiden megapikselin tarkkuus kahdeksan sijaan.

LG L65 mustana

 

LG L65 mustana takaa

 

LG L65 valkoisena takaa

Kategoriat: Mobiili.fi

Dropbox teki kaksi yritysostoa – muutos Loom-kuvatallennuspalvelun käyttäjille

3 tuntia 28 min sitten

Dropbox + Loom

Pilvitallennuspalvelu Dropbox on kasvattanut joukkojaan kahdella yritysostolla: Dropboxin haaviin ovat tarttuneet nyt Loom-kuvatallennuspalvelu sekä asiakirjojen yhteismuokkaamisenkin mahdollistanut HackPad.

Dropboxille kyse on lähinnä osaamisen hankinnasta. Dropbox julkisti viime viikolla oman uuden Carousel-nimisen kuvasovelluksensa, joka esittää aiempaa kauniimmalla tavalla käyttäjän Dropboxiin tallentamat kuvat.

Nyt Dropboxin ostaessa Loomin, loppuu vanha palvelu 16. toukokuuta ja Loom-käyttäjät siirretään saumattomasti Dropbox-käyttäjiksi. Loom on tarjonnut sovelluksiaan iPhonelle, iPadille ja Macille. Loom-käyttäjät saavat Dropboxiin saman määrän tallennustilaa kuin heillä oli aiemmin käytössä Loomissa, mikäli he ottavat käyttöön Dropboxin uuden Carousel-sovelluksen. Lisäksi Loomin maksaneet käyttäjät saavat saman tallennustilamäärän ilmaiseksi käyttöönsä Dropboxissa vuoden ajaksi.

Loom oli ehtinyt nostaa rahoitusta 1,3 miljoonaa dollaria ja sillä oli seitsenhenkinen tiimi, joka nyt siirtyy Dropboxin palkkalistoille.

Pienemmässä toisessa diilissä myös Hackpad liittyy Dropboxiin. Hackpad on tarjonnut verkkopalvelua, jossa käyttäjät ovat voineet myös yhteistyössä toistensa kanssa muokata asiakirjoja.

Hiljattain Dropbox hankki myös lukupalvelu Readmillin tiimin. Sen vanha palvelu sulkeutuu heinäkuun alussa.

Dropboxin arvoksi laskettiin viimeisimmällä rahoituskierroksella jo 10 miljardia dollaria. Yhtiön on arveltu valmistautuvan pörssilistautumiseen lähivuosina, ellei jopa jo tänä vuonna.

Kategoriat: Mobiili.fi

Uusi lisävaruste tuo fyysiset näppäimet iPad minin kosketusnäytölle – kohoavat esiin tarvittaessa

3 tuntia 39 min sitten

Tactusin teknologia nostaa tarvittaessa fyysiset painikkeet ruudun päälle

Kanadalainen Tactus on esitellyt sen erikoista uutta teknologiaa jo kauan sitten, mutta vihdoin se ollaan saamassa pian virallisesti markkinoille. Tactuksen teknologian avulla voidaan kosketusnäytölle tuoda fyysiset näppäimet, kun laitteella kirjoitetaan. Nyt yhtiö on aloittanut yhteistyön Wistronin kanssa ja tulee tuomaan tuotteensa markkinoille tämän vuoden aikana.

Yhtiö tuo iPad minille kuoren, jonka avulla kosketusnäytölle nousevat fyysiset näppäimet. Uutuus näyttää pitkälti tavalliselta suojakuorelta ja näytön suojukselta, mutta se osaa lisäksi muutakin. Normaalin kosketusnäytön päälle asettuu polymeerikerros, jonka sisällä olevaa nestettä voidaan ohjailla. Näin ollen, kun tarvitaan näppäimistöä, nousevat näytön pintaan fyysiset painikkeet, joilla on mukavampi kirjoittaa. Kun taas näppäimistöä ei enää tarvita, painikkeet katoavat ja laitteessa on taas normaali kosketusnäyttö.

Vaikka vielä tässä vaiheessa kuori on tulossa ainoastaa iPad minille, voidaan tekniikkaa soveltaa muissakin kosketusnäytöllisissä laitteissa. Tämän keksinnön avulla kirjoittaminen kosketusnäytöllä muuttuu mukavammaksi. Lienee vain ajan kysymys, milloin tämä tulee tarjolle myös muille älypuhelimille ja muille tableteille.

Tactus kertoo, että iPad minille tarkoitettu lisävaruste tulee maksamaan 80-100 dollaria eli 57-72 euroa. Se tulee saataville tämän vuoden aikana, mutta tarkempaa tietoa aikataulusta ei vielä ole.

Tactucksen verkkosivuilta löytyy lisää tietoa ja esimerkkejä tästä ihmetekniikasta voi katsoa alla olevalta videolta.

Tactus Demo CES 2013 from Tactus on Vimeo.

Kategoriat: Mobiili.fi

OnePlusin halpaa huippupuhelinta on aluksi vaikea saada – vaatii kutsun

3 tuntia 52 min sitten

OnePlus tuo puhelimensa myyntiin kutsujärjestelmän kautta

Uusi älypuhelinbrändi OnePlus on jakanut tipoittain tietoja tulevasta One-puhelimestaan viime viikkojen aikana ja lopullisen paljastuksen aika koittaa ensi viikolla, keskiviikkona 23. huhtikuuta.

OnePlus on aiemmin kertonut myös Suomen kuuluvan 16 lanseerausmaan joukkoon. OnePlus Onen erikoisuus on käytännössä hinta: alle 350 eurolla tarjolla tulee olemaan tuoreimpia suurten valmistajien lippulaivamalleja vastaavat tekniset ominaisuudet, kuten 5,5 tuuman näyttö 1920×1080 pikselillä, Qualcommin tämän hetken tehokkain Snapdragon 801 -järjestelmäpiiri, kolme gigatavua RAM-muistia sekä 13 megapikselin kamera. Lisäksi OnePlus One erottuu joukosta ohjelmistopuolella CyanogenMod 11S -Android-asennuksella.

Valitettavasti OnePlus Onen saatavuus näyttäisi olevan aluksi rajoitettua. Yhtiö on nyt kertonut uudesta kutsujärjestelmästä: puhelimen ostaminen vaatii kutsun. OnePlus yrittää asemoida tämän parannukseksi normaaleihin käytäntöihin verrattuna – sen mukaan tavallisesti aluksi puhelinta ei saa ostettua, koska ne on myyty loppuun, tai toisena vaihtoehtona joutuu tekemään ennakkotilauksen, jonka jälkeen puhelimen saapumista saa odottaa pitkään.

OnePlusin kehittämä kutsujärjestelmä ei kuitenkaan kuulosta myöskään kovinkaan helpolta tavalta ostaa puhelin. OnePlusin mukaan kutsuja tullaan jakamaan kavereiden kesken, kilpailujen palkintona sekä OnePlusin keskustelupalstalla. OnePlus Onen ostajat pääsevät myös kutsumaan mukaan puhelimen ostajiksi omat kaverinsa.

Aluksi OnePlus lupaa kutsuja tarjolle rajatuissa määrin. Vielä kutsuja ei ole laitettu jakoon lainkaan.

OnePlusin järjestelmän etu on se, että jos kutsun puhelimen ostajaksi saa, voi sen jälkeen varmuudella tietää saavansa puhelimen käsiinsä nopeasti heti kaupan tekemisen jälkeen.

OnePlus One vs. Samsung Galaxy S5

Kategoriat: Mobiili.fi

Uusia Android-älypuhelimia Kiinasta: tällaisia ovat ZTE Star 1 ja Oppo R1S

4 tuntia 6 min sitten

Pari kiinalaisvalmistajaa, ZTE ja Oppo, ovat julkistanut uusia älypuhelinmalleja.

ZTE:n uutuus kantaa nimeä Star 1. Se sisältää viiden tuuman kosketusnäytön 1920×1080 pikselillä, 1,6 gigahertsin kellotaajuudella sykkivän neliytimisen Qualcommin Snapdragon 400 -järjestelmäpiirin, kaksi gigatavua RAM-muistia, 4G LTE -verkkoyhteyden, kahdeksan megapikselin takakameran tupla-LED-kuvausvalolla, viiden megapikselin etukameran, 16 tai 32 gigatavua sisäistä tallennusmistia sekä 2 300 milliampeeritunnin akun. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 4.4.2 KitKat.

ZTE Star 1

 

ZTE Star 1 tulee tarjolle mustana, valkoisena sekä pinkkinä värivaihtoehtona. Star 1:n saapumisesta meikäläisille markkinoille ei ole vielä tietoa. Kiinassa sen hinnaksi odotetaan reilua 150 euroa.

Toinen uutuus tulee Oppolta ja on päivitys aiempaan malliin. Uusi Oppo R1S sisåltää nyt myös tuen 4G LTE -verkkoyhteydelle lisäyksenä viime joulukuussa julkistettuun Oppo R1:een verrattuna.

ZTE:n Star 1:n tavoin Oppon R1S:stäkin löytyy nyt Qualcommin Snapdragon 400 neljällä suoritinytimellä ja 1,6 gigahertsin kellotaajuudella. Tämä piiri on myös tuonut mukanaan integroidun tuen LTE:lle. Lisäksi Oppo R1S:ssä on kaksi gigatavua RAM-muistia ja 13 megapikselin takakamera. Näyttö on edelleen viisituumainen 1280×720 pikselin tarkkuudella ja käyttöjärjestelmänä toimii Oppon Color OS -nimellä tunnettu Androidin kustomoitu versio.

Oppo R1S

 

Paksuutta Oppo R1S:llä on vain reilut seitsemän millimetriä, eli kyse on erittäin ohuesta älypuhelimesta.

Myöskään Oppo R1S:n saatavuudesta täällä päin ei ole vielä varmuutta – joskin puhelin tukee myös Euroopassa käytössä olevia LTE-taajuuksia. Kiinassa Oppo R1S tulee tarjolle jo 25. huhtikuuta alkaen.

Kategoriat: Mobiili.fi

Suomalaiset liikuntasovellukset SportSetter ja HeiaHeia vauhdissa – 200 000 ja 1,5 mijoonan euron rahoituspotit

17. Huhtikuu 2014 - 21:31

Pari suomalaista liikunnan alan mobiilipalveluja kehittävää startup-yritystä on kertonut tällä viikolla uusista rahoituskierroksista. Tuoreempi tapaus SportSetter julkaisi samalla myös uuden mobiilisovelluksensa.

SportSetterin perusidea on selkeä: se tarjoaa pientä kuukausimaksullista passia vastaan käyttäjälle mahdollisuuden kokeilla useita erilaisia liikunnallisia ja urheilullisia aktiviteetteja. Kuukausitilauksena voi hankkia esimerkiksi kaksi passia yhteensä 9,99 eurolla joka kuukausi ja näillä kahdella passilla voi mennä esimerkiksi kuntosalille, joogaan, parkouriin, crossfit-treeniin, allaspyöräilyyn tai lukuisaan joukkoon muita tarjolla olevia aktiviteetteja. 14,99 eurolla passeja saa käyttöönsä neljä kappaletta kuukaudessa. Jollei halua tehdä kuukausitilausta, tarjotaan erikseen myös 7,99 eurolla yhtä irtopassia.

Palvelu on nyt tarjolla Helsingissä ja New Yorkissa.

SportSetter

 

Kuntosaleille ja muille liikunta-aktiviteettien tarjoajille SportSetter toimii markkinointikanavana: sen kautta ne voivat markkinoida palvelujaan tavallista edullisemmalla hinnalla, mutta suuren kertayleisörynnistyksen sijaan kysyntä on tasaisempaa. Toistaiseksi SportSetter-passilla eri aktiviteetteja voi kokeilla vain kerran.

SportSetterin sovellus kysyy aluksi perustiedosi sekä liikuntamieltymyksesi. Tämän jälkeen se tarjoaa sopivia aktiviteetteja listamuodossa. Sovellus on tarjolla iPhonelle Applen App Storesta.

SportSetter nosti nyt rahoitusta 200 000 euroa Reaktor Poltteelta. Aiemmin se on nostanut 400 000 euroa enkelisijoittajilta.

HeiaHeia

Jo pidemmän aikaa toiminut HeiaHeia on puolestaan kerännyt nyt suuremman 1,5 miljoonan euron rahoituskierroksen. Rahoitus tuli tuoreelta suomalaiselta rahoitusalan toimijan Wallstreet Financial Servicesin kautta. Lisäksi myös Tekes on rahoittanut HeiaHeiaa.

HeiaHeia tarjoaa käyttäjilleen palvelua, jossa voi kirjata omat liikuntasuorituksensa. HeiaHeian bisnes on palvelun tarjoamisessa yritysasiakkaille lisäpalvelujen kera parantamaan työhyvinvointia ja työssä jaksamista paremman kunnon kautta. Yrityskäytössä HeiaHeiassa ryhmä työntekijöitä voi esimerkiksi yhdessä kilpailla liikkumalla kohti tiimin yhteistä tavoitetta.

HeiaHeian tarkoituksena on käyttää nyt hankittua rahoitusta ulkomailla kasvamiseen.

HeiaHeia on tarjolla niin Androidille, iPhonelle kuin Windows Phonellekin kunkin omista sovelluskaupoista.

Kategoriat: Mobiili.fi

RunKeeperiltä uusi Breeze-sovellus iPhone 5s:lle

17. Huhtikuu 2014 - 21:02

Kuvakaappaus Breeze-sovelluksesta

 

Elämme keskellä fitness-trendiä ja jatkuvasti joka puolelta tulee uusia sovelluksia ja laitteita, joiden avulla on helppo tarkkailla elämää, urheilusuorituksiaan sekä nukkumistaan. Nyt RunKeeper on julkaissut uuden Breeze-sovelluksensa.

Breeze käyttää hyväkseen Applen iPhone 5s:stä löytyvää M7-apusuoritinta, joka on tarkoitettu erilaisten antureiden antamien tietojen seurantaan ja hallintaan. Sen avulla virrankulutus on pienempi, kun ei A7-suorinta ei tarvitse käyttää jatkuvasti antureiden tietojen hallintaan.

RunKeeperin uusi Breeze-sovellus laskee käyttäjän askeleet jokaiselta päivältä. Lisäksi se voi laskea niiden kokonaismäärän tietyltä ajalta sekä mittaa kävelyyn tai juoksuun kulutetun ajan. Breezeen voi asettaa myös tavoitteen, kuinka monta askelta päivän aikana pitäisi ottaa. Joka aamu Breeze kertoo, kuinka monta askelta käyttäjä on edellisenä päivänä ottanut, jotta voi päihittää edellisen päivän lukeman ja kilpailla itsensä kanssa.

Kun Breezen ottaa käyttöönsä, tarjoaa se heti valmiiksi viimeisen viikon ajalta tiedot, koska Applen M7-apusuoritin mittaa ja taltioi tiedot viimeisen viikon ajalta joka tapauksessa automaattisesti.

Luonnollisesti omia tuloksiaan voi myös jakaa sosiaalisessa mediassa ja esitellä omia saavutuksiaan, jotta voi haastaa ystäviään mukaan.

Uuden sovelluksen voi ladata tästä linkistä tai alta löytyvästä QR-koodista.

Kategoriat: Mobiili.fi

Facebook alkaa ilmoittaa lähellä olevista kavereista – jatkuva sijainnin seuranta

17. Huhtikuu 2014 - 20:48

Lähellä olevista kavereista tulee ilmoitus

 

Facebook on tuomassa mobiilisovelluksiinsa uuden toiminnon, joka alkaa jatkossa ilmoittaa lähistöllä liikkuvista kavereista.

Toimintoon mukaan liittyminen on onneksi vapaaehtoista: Facebook pyytää käyttäjältä lupaa seurata tämän sijaintia jatkuvasti, jonka jälkeen siitä voidaan välittää tieto kavereille, kun välimatka on pieni. Ensin näkyviin tulee vain laajempi alueellinen sijainti, jonka jälkeen käyttäjällä on mahdollisuus erikseen hyväksymällä jakaa oma aivan tarkka sijaintinsa.

Facebook tuo toiminnon tarjolle vaiheittain tulevina viikkoina osaksi Facebook-pääsovellusta. Toiminnon tarjolle tulosta kerrotaan push-ilmoituksella.

Vastaavia toimintoja, mitä Facebook, on nyt tuomassa on nähty vuosien saatossa useilta pienemmiltä startup-yrityksiltä. Facebook osti niistä yhden, Glanceen, vuonna 2012. Facebook on myös itse asiassa testannut aiemminkin vastaavaa toimintoa kuin se on nyt tuomassa jo vuonna 2012, mutta vasta nyt toiminnallisuus tuodaan tarjolle laajemmassa mittakaavassa.

Facebookin tavoitteena uudella toiminnolla on kasvattaa kavereiden yhteydenpitoa – myös oikeassa maailmassa, kun aiempaa useammin tietää toisen olevan lähistöllä. Lisäksi tarkan sijainnin jakamalla voi löytää kaverinsa ruuhkaisissa paikoissa, kuten lentokentällä tai kauppakeskuksissa.

Ongelmallisia asioita aiemmin sijainnin seurannassa ja lähellä olevien kaverien ilmoittamisessa ovat olleet liialliset ilmoitukset sekä akunkesto. Nyt Facebookin uuden toiminnon ei pitäisi juuri syödä akkua, minkä lisäksi se oppii myös olematta ilmoittamatta kavereista esimerkiksi koulussa tai työpaikalla, jossa samassa paikassa on paljon Facebook-kavereita ja ilmoituksia tulisi ilman rajoituksia liikaa.

Halutessaan voi jakaa tarkan sijaintinsa summittaisen jatkoksi

Hiljattain kerroimme myös toisenlaisesta sovelluksesta, Cloakista, joka hyödynsi sosiaalisen median palvelujen paikkatietoja päinvastaiseen tarkoitukseen kuin Facebookin ajatuksena on, eli varoittamaan lähellä olevista ihmisistä.

Kategoriat: Mobiili.fi

Huawei, Xiaomi ja ZTE aikovat pilata OnePlus Onen julkistuksen ensi viikolla

17. Huhtikuu 2014 - 16:47

Xiaomin kutsu

OnePlus aikoo esitellä ensimmäisen älypuhelimensa ensi viikolla. Uudesta huippupuhelimesta tiedetään jo paljon teknisiä tietoja ja se tulee olemaan todella edullinen – myös täällä Suomessa alle 350 euron hintalapullaan. Näyttäisi siltä, että muut kiinalaiset älypuhelinvalmistajat ottavat OnePlusin mahdollisuudet vakavasti ja aikovat parhaansa mukaan pilata yhtiön julkistuspäivän, kertoo verkkosivusto GizChina.

Yhtiö järjestää One-puhelimensa julkistuksen 23. päivänä tätä kuuta. Niin pitävät myös Xiaomi ja ZTE:kin.Yhtiöt ovat kertoneet julkistustilaisuuksistaan, joissa on odotettavissa liuta uutuuksia. Taasen Huawei järjestää tilaisuuden päivää ennen 22. päivänä huhtikuuta.

Xiaomin kutsussa näkyy alalaidassa jonkinlainen laite sivustapäin. Kuvasta on vaikea erottaa mikä se on, mutta luultavasti se on jonkin sortin tabletti. Se muistuttaa paljon Applen Bluetooth-näppäimistöä tai Lenovon Yoga-tablettia. Ensi viikolla kuitenkin selviää, mikä se on.

ZTE:n kutsu

ZTE:n kutsussa on esillä Nubia-brändi. ZTE:ltä ei tällä hetkellä odoteta mitään uutuuksia, joten tilaisuus saattaa olla vain aiemmin julkistetun Nubia X6:n myyntiintulotilaisuus. Voi tietysti olla, että ZTE:llä on ässä hihassaan.

Huaweilta odotetaan uutta halvemman hintaluokan älypuhelinta. Yhtiön kutsussa näkyy puhelimen ääriviivat, jotka varmistanevat julkistettavan puhelimen. Huawei Honor X1:stä pitäisi löytyä Huawein oma Hi-Silicon -järjesteläpiiri 1,6 gigahertsin taajuudella. Sen hinnaksi huhutaan noin 210 euroa.

OnePlus Onesta voi lukea aiemmasta jutustamme. One-huippupuhelin tulee myös Suomeen edulliseen alle 350 euron hintaan. Muuten se on samalla viivalla esimerkiksi Galaxy S5:n ja HTC One (M8):n kanssa.

Huawein kutsu

Kategoriat: Mobiili.fi

Vuotokuvassa LG:n uusi halpa L65-älypuhelin

17. Huhtikuu 2014 - 16:30

LG L65 edestä ja takaa @evleaksin vuotamassa lehdistökuvassa

 

LG:ltä on tulossa markkinoille uusi L-sarjan edulliseen hintaluokkaan sijoittuva älypuhelin. Toistaiseksi puhelimesta on nähty verkkoon vuotanut lehdistökuva. Puhelimen julkistus lienee luvassa aivan lähiaikoina.

Oheisen kuvan julkaisi kukas muukaan kuin tuttu vuotaja @evleaks Twitterissä.

Kuvan ohella @evleaks kertoi, että puhelimessa tulee olemaan 4,3 tuuman kokoinen kosketusnäyttö, järjestelmäpiiri kahdella suoritinytimellä ja 1,2 gigahertsin kellotaajuudella sekä viiden megapikselin kamera. Kuva kertoo myös, että puhelimessa tulee olemaan kameran yhteydessä LED-kuvausvalo.

Mitä todennäköisemmin LG varustaa uutuuden heti myös Android-käyttöjärjestelmän tuoreimmalla 4.4 KitKat -versiolla, sillä niin se on toiminut muidenkin tuoreimpien L-sarjalaisten kanssa.

LG julkisti helmikuussa kolme uutta L-sarjan mallia L40:n, L70:n ja L90:n. Niistä L70 vaikuttaisi olevan niukasti L65:tä parempi eri ominaisuuksiltaan. L70:ssä on 4,5 tuuman näyttö, joko viiden tai kahdeksan megapikselin kamera markkina-alueesta riippuen sekä myös 1,2 gigahertsin tuplaydinsuoritin, kuten L65:ssäkin. L65:n osalta RAM-muistin ja tallennusmuistin määrästä ei ole vielä tietoa – L70:ssä RAMia on yksi ja tallennustilaa neljä gigatavua.

Melko varmasti voidaan myös sanoa, että L65 tulee olemaan 3G-puhelin, mutta ei tukemaan vielä 4G LTE -verkkoyhteyksiä.

Markkinoille saapumassa olevien LG L70:n hinnat Suomessa ovat noin 150 ja 100 euroa, joten L65 tullee sijoittumaan hinnaltaan 100-150 euron välimaastoon.

Kategoriat: Mobiili.fi

Nokia varoittaa Lumia-tabletin omistajia – laturi vaarallinen: ”sähköiskun vaara”

17. Huhtikuu 2014 - 15:13

Nokian vaarallinen AC-300-laturi

Nokia Lumia 2520 ja sen myyntipakkaus

Nokian Lumia 2520 -tablettilaitteiden kanssa toimitettava laturi on osoittautunut vaaralliseksi. Nokia ohjeistaa käyttäjiä lopettamaan heti laturin käytön.

Vaarallinen laturi on malliltaan AC-300 ja se on tarkoitettu Lumia 2520:n kanssa käytettäväksi. Laturin käyttäjiä Itävallassa, Tanskassa, Suomessa, Saksassa, Venäjällä, Sveitsissä ja Isossa-Britanniassa kehotetaan keskeyttämään laturin käyttö.

Nokia havaitsi laatuongelman osana sisäistä laadunvarmistusprosessiaan. Ongelma on ilmennyt osassa Lumia 2520 -tabletin AC-300-latureita, jotka ovat kolmannen osapuolen valmistamia. Laturin päässä olevan vaihdettavan rakenneosan muovinen kuori voi osassa latureita joissain olosuhteissa irrota, paljastaa laturin sisällä olevat komponentit ja aiheuttaa näin mahdollisen sähköiskun vaaran, mikäli käyttäjä koskettaa tiettyjä komponentteja laturin ollessa kytkettynä toimivaan pistorasiaan.

”Vaikka tietoomme ei ole tullut yhtään raportoitua ongelmatilannetta, tuotteidemme laatu ja turvallisuus ovat meille etusijalla,” sanoo Jo Harlow, Nokian Smart Devices -yksikön johtaja. ”Pahoittelemme Lumia 2520:n omistajille tästä mahdollisesti aiheutuvaa harmia, ja teemme kaikkemme minimoidaksemme tästä aiheutuvat haitat”.

Lisäksi myös Lumia 2520 -matkapakkauksen omistajia Itävallassa, Tanskassa, Suomessa, Saksassa, Venäjällä, Sveitsissä, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa kehotetaan keskeyttämään kyseisen laturin käyttö.

Ohjeistus koskee noin 30 000 laturia. AC-300-laturi on tarkoitettu vain Lumia 2520:lle ja muita Nokian latureita voi käyttää turvallisesti.

Lumia 2520 -laitteiden sekä joillakin markkinoilla AC-300-laturin sisältävien matkapakkausten myynnin tilapäisesti Itävallassa, Tanskassa, Suomessa, Saksassa, Venäjällä, Sveitsissä ja Isossa-Britanniassa. Nokia Lumia AC-300-laturin sisältävien matkapakkausten myynti on keskeytetty Yhdysvalloissa.

Nokia on avannut verkkosivuillaan sivun http://www.nokia.com/2520-charger lisätietoja varten.

Kategoriat: Mobiili.fi

Google tuomassa lisääkin uusia kameraherkkuja – nämä pidettiin vielä piilossa

17. Huhtikuu 2014 - 12:54

Kuvankaappaus Google Camerasta

Google julkaisi eilen tuoreimmalla Android 4.4 KitKat -käyttöjärjestelmäversiolla varustetuille laitteille uuden version omasta Google Kamera -sovelluksestaan, joka on aiemmin ollut tarjolla lähinnä Nexus-laitteille.

Uusi Google Kamera toi jo mukanaan muun muassa linssinsumennnuksen ja kuvien jälkitarkennusmahdollisuuden eri kohtiin, uudistuneen käyttöliittymän, tarkemmat 360 asteen Photo Sphere -kuvat sekä panoraamat ja muita uudistuksia.

Mutta Googlella on työn alla jo paljon lisää uutta mielenkiintoista kamerasovellusrintamalla, on Android Police -sivusto paljastunut tonkimalla eilen julkaistun uuden kamerasovelluksen koodia.

Tulossa näyttäisi olevan:

  • Photo Sphre -kuvista luodut elävät taustakuvat – käytännössä kuva voisi siis mukautua näytössä puhelimen asennon mukaan
  • Advanced Camera -kuvaustila, josta ei vielä tiedetä yksityiskohtia. Hyvä veikkaus on, että se voisi tarjota enemmän manuaalisia asetusvaihtoehtoja, esimerkiksi valkotasapainoon liittyen
  • Laajakulmakuvaustila toisi todennäköisesti 16:9-kuvasuhteen kuvauksen
  • Timelapse-kuvaustila mahdollistaisi kuvien ottamisen tietyin aikavälein, jopa 24 tuntiin asti

Photo Sphere -taustakuvasta kertova kuvake löydettiin uutta Google Kamera -sovellusta tonkimalla

 

Lisäksi Android Police on löytänyt myös tarkennustiloja, kuten makrotarkennustilan sekä tarkennuksen äärettömään eli käytännössä koko alueeseen. Mukana on myös vihjeitä erilaisista kuvausolosuhteista, kuten toiminta-, yö-, auringonlasku- ja biletilat, sekä 15 sekuntiin yltävä ajastettu kuvaus.

Lisäksi takaisin voitaisiin kenties tuoda mahdollisuus ottaa kuvia erikseen videokuvauksen aikana sekä useita videokuvausefektejä.

Kategoriat: Mobiili.fi

Suuri muutos iPhoneen? Yahoon haku Googlen tilalle ”Marissa Mayerin salainen suunnitelma”

17. Huhtikuu 2014 - 12:26

Yahoo!:n toimitusjohtaja Marissa Mayer

Yahoo!:n toimitusjohtaja Marissa Mayer haluaisi saada Yahoo-haun Applen iPhonen vakiohakukoneeksi Googlen tilalle, raportoi Kara Swisher Re/code-sivustolla.

Google on ollut iPhonen vakiohakukone alusta alkaen. Asetuksista käyttäjä voi vaihtaa hakukoneen jo nykyisin myös Microsoftin Bingiksi tai Yahooksi. Lisäksi jo nykyisin Sirin puhehakujen osalta Apple käyttää Bingiä.

Apple on pyrkinyt monin eri tavoin vähentämään kilpailijansa Googlen läsnäoloa iPhonessa: se on vaihtanut Googlen kartoista omiinsa ja tiputtanut pois esimerkiksi iPhonen mukana aiemmin tulleen YouTube-sovelluksen. Googlen liiketoiminnan kannalta kuitenkin elintärkeä haku on pysynyt mukana. Google maksaa Applelle tiettävästi yli miljardia dollaria vuodessa vakiohakukoneena toimimisesta.

Yahoon ratkaisut sen sijaan ovat pysyneet mukana iPhonessa: se toimittaa jo nykyisin tiedot muun muassa Sää- ja Pörssi-sovelluksiin.

Mayerin yksityiskohtaisista suunnitelmista ei ole tietoa, mutta ne ovat osa aiemmin Googlella hakukoneesta tuotteena vastanneen johtajan aietta tuoda Yahoolle lisää liikevaihdon kasvua haun kautta. Ennen Mayerin aikaa Yahoo käytännössä ulkoisti hakutoimintonsa Microsoftille, joka tarjoaa nyt myös Yahoon hakukoneen tulokset ja mainosjärjestelmät. Mayer haluaisi irti sopimuksesta Microsoftin kanssa ja haun jälleen omin käsiinsä.

Täsmäiskuna Yahoo voisi ensin alkaa kehittää mobiilia ja kontekstuaalista eli tilannesidonnaista hakua, mitä sopimus Microsoftin kanssa ei välttämättä estäisi.

Raportoidusti Yahoolla ollaan jo valmisteltu esittelymateriaaleja Applelle siitä, miten Yahoon uusi haku voisi iPhonessa toimia. Niitä ei ole kuitenkaan vielä virallisesti esitetty Applen johdolle. Mayerin kerrotaan toistaiseksi kuitenkin jo lähestyneen tiettyjä Apple-pomoja, kuten designista vastaavaa Jony Ivea.

Applelle tilanne on vaikea. Googlen haku on ainakin tänä päivänä luultavasti Bingiä ja Yahoota parempi, mutta toisaalta Applen kannalta ei olisi mielekästä olla tukemassa iPhonen tärkeimmän kilpailijan, Android-alustan, kehittäjän liiketoimintaa.

Kategoriat: Mobiili.fi

Applelta tulossa ”uusi” ominaisuus iOS 8:aan: musiikin tunnistus

17. Huhtikuu 2014 - 12:00

Shazam on tarjonnut omaa sovellustaan pitkään

Apple haluaa integroida musiikkikappaleiden tunnistuksen osaksi iPhonen ja iPadin käyttöjärjestelmää jo tulevassa iOS 8 -versiossa. Asiasta raportoi uutistoimisto Bloomberg lähteisiinsä perustuen.

Applen kerrotaan tekevän yhteistyötä Shazamin kanssa. Shazam on jo pitkään tarjonnut eri alustoille omaa sovellustaan musiikkikappaleiden tunnistukseen. Ominaisuus toimii hyvin yksinkertaisesti: kuulleessaan mielenkiintoisen musiikkikappaleen soivan, voi käyttäjä avata tunnnistustoiminnon, joka kuuntelee hetken ja tarjoaa sitten takaisin tiedon, mikä kappale on kyseessä ja kuka sen esittää.

Android- ja Windows Phone -käyttöjärjestelmistä musiikintunnistus on löytynyt integroituna jo aiemmin.

Bloombergin mukaan musiikkikappaleiden tunnistus tullaan integroimaan käyttöjärjestelmään samalla tavalla kuin esimerkiksi Twitter nykyisin. Tunnistusta voidaan jatkossa käyttää myös Applen Siri-avustajatoiminnon kautta kysymyksiä esittämällä.

Aiemmin Applen on huhuttu myös harkitsevan iTunes Radio -musiikkipalvelun irroittamista omaksi erilliseksi sovelluksekseen iOS 8:ssa. iTunes Radiota odotetaan tarjolle laajemmin tämän vuoden aikana useissa eri maissa. Bloomberg on nyt toistanut nämä aiemminkin kuullut huhut.

Applen iTunes-musiikkikokonaisuuteen voi tulevaisuudessa olla tulossa myös suurempia muutoksia. Bloombergin mukaan Apple on jo rakentanut Spotifyn kaltaisen musiikin suoratoistopalvelun, mutta on toistaiseksi pitäytynyt sen julkaisemisesta, koska sen pelätään laskevan erikseen myytävien musiikkikappaleiden ja -albumien myyntimäärää.

Apple tulee esittelemään iOS 8:aa ja kertomaan uudistuksista 2. kesäkuuta WWDC-kehittäjäkonferenssin alkajaisiksi. Aiemmat iOS 8 -juttumme löytyvät tästä.

Kategoriat: Mobiili.fi

Googlen uutuus mahdollistaa Windowsin tai Macin käytön Android-puhelimesta

16. Huhtikuu 2014 - 22:10

Google Chrome Remote Desktop -sovellus Androidille

 

Google on julkaissut Androidille uuden Chrome Remote Desktop -sovelluksen.

Chrome Remote Desktop mahdollistaa pääsyn verkon kautta ohjaamaan Windows- tai Mac-tietokonetta etäyhteydellä. Aiemmin Google on tarjonnut Chrome Remote Desktopia jo Chrome-työpöytäselaimensa kautta, mutta nyt toiminto laajenee myös mobiililaitteisiin.

Toki vastaavia ratkaisuja on nähty useita jo vuosien ajan, joten siinä mielessä Googlen ratkaisussa ei ole uutta. Googlen ratkaisu on kuitenkin kokonaisuutena ilmainen, millä se erottuu osasta verrokkejaan.

Windows- tai Mac-tietokoneella tulee ensin sallia etäyhteydet. Se onnistuu Chromen sovelluskaupasta ladattavissa olevalla sovelluksella. Tämän jälkeen etäyhteys tietokoneeseen on mahdollista ottaa Chrome Remote Desktopista.

Chrome Remote Desktop on ladattavissa ilmaiseksi Google Play -sovelluskaupasta. Google kertoo sen olevan myös tulossa Applen iOS-laitteille myöhemmin tänä vuonna.

Chrome Remote Desktop ei ole päivän ainoa Google-sovellusuutuus: se julkaisi myös uuden Google Kamera -sovelluksen Android 4.4 -laitteille.

Chrome Remote Desktopissa halutun tietokoneen valinta

 

Tekstinsyöttö Chrome Remote Desktopissa

 

Kategoriat: Mobiili.fi

Uusi Google Kamera julki – ladattavissa tuoreimmalle Androidille nyt

16. Huhtikuu 2014 - 21:29

Kuvankaappaus Google Camerasta

 

Google on julkaissut uuden version omasta Google Kamera -sovelluksestaan Android-käyttöjärjestelmästä. Kamerasovellus on saatavissa nyt irrallisena käyttöjärjestelmästä Google Play -sovelluskaupasta kaikille Android 4.4 KitKatilla varustetuille laitteille. Aiemmin sen on saanut lähinnä vain puhtaan Androidin Nexus-laitteille.

Googlen mukaan kamerasovellus on laitettu nyt kokonaan uusiksi – mukana on uusia toimintoja sekä myös uudistunut ulkoasu. Ulkoasun osalta painikkeiden koko on muun muassa kasvanut.

Uutena toimintona Google Kamera tarjoaa nyt Lens Blur -linssinsumennustilan, mikä lisää kuviin syvyysefektejä ja haluttuja kohteita voi nostaa esiin kuvan ottamisen jälkeenkin. Googlen mukaan sen avulla voi ”ottaa järjestelmäkameralla otetun kaltaisia kuvia kapealla syväterävyysalueella”. Vastaavia jälkitarkennuksia on nähty aiemmin jo muiltakin, ensimmäisten joukossa muun muassa Nokialta.

Googlen uudistunut kamerasovellus

 

Lisäksi Google Kamera sisältää yhä 360 asteen Photo Sphere -kuvat, tavalliset panoraamakuvat sekä 100-prosenttisen etsimen, joka näyttää kaiken, mitä kuvaan lopulta myös tallentuu. Panoraamakuviin on tullut lisää tarkkuutta ja Photo Sphere -kuvat ovat jatkossa kooltaan jopa 50 megapikseliä.

Google Kamera on ladattavissa ilmaiseksi Google Play -sovelluskaupasta.

Google on viime aikoina erotellut yhä enemmän omia palvelujaan irrallisiksi sovelluksiksi, joita se voi vapaasti päivittää Play-sovelluskaupan kautta eikä sen tarvitse odottaa laitevalmistajien tuovan Android-käyttöjärjestelmäpäivityksiä laitteilleen.

Kategoriat: Mobiili.fi

iPhone-vuodot jatkuvat – nyt kuvissa paljon paljastavat suojakuoret

16. Huhtikuu 2014 - 21:16

Applen iPhone-vuodot kiihtyvät jo koville kierroksille, vaikka puhelimen julkistukseen pitäisi huhujen mukaan olla aikaa lähemmäs puoli vuotta.

Nyt viimeisimpänä on nähty kuvia uudelle aiempaa isommalle iPhonelle suunnitelluista suojakuorista, jotka vahvistavat aiempia huhupuheita designiin tulossa olevista muutoksista. Kuvat julkaisi Nowhereelse-sivusto. Alta löytyvissä kuvissa esiintyvissä suojakuorissa nähdään paikat iPhone 5c:n kaltaisille pitkulaisille äänenvoimakkuuspainikkeille sekä puhelimen oikealla reunalla myös lukituspainikkeelle.

Väitetty uuden suuremman iPhonen silikonisuojakuori Nowhereelse.fr:n kuvassa – huomaa oikean reunan paikka lukituspainikkeelle

 

Tähän asti iPhoneissa lukituspainike on aina löytynyt oikealta puhelimen yläreunata, mutta odotetun koon kasvun on povattu ajavan Applen vaihtamaan lukituspainikkeen sijaintia laitteen sivulle, jotta se olisi helpommin käytettävissä. Suuremmista Android- ja Windows Phone -puhelimista lähes järjestään lukituspainike löytyy myös oikean reunan yläpuoliskolta.

Kaksi suojakuoren kertomaa yksityiskohtaa korostettuna: pitkulaiset äänenvoimakkuuspainikkeet sekä lukituspainikkeen sijainti

 

Kuorivalmistajat pyrkivät saamaansa käsiinsä tiedot tulevista iPhone-uutuuksista, jotta ne saisivat omat uudet kuorimallinsa kauppoihin heti uuden puhelimen lanseerauksen yhteydessä. Menneisyydessä suojakuorivalmistajat ovat menneet myös pahasti metsään luottaessaan käsinsä saamiinsa mallipiirroksiin, mutta näiden kuvien kuoret edustavat ainakin tämän hetken konsensusta siitä, miltä seuraavan iPhonen odotetaan nyt näyttävän. Useiden vuotojen, joista osa osoittautuu lopulta vääriksi, kautta maalautuu pikku hiljaa parempi kuva kokonaisuudesta.

Applelta odotetaan tänä vuonna kahta iPhone-uutuutta, 4,7 ja raportista riippuen joko 5,5 tai 5,7 tuuman näytöllä varustettuna. Näistä jälkimmäinen suurempi malli saattaa saapua markkinoille vasta myöhemmin. Muuten aiempaa suurempien uutuuksien pitäisi olla aiempaa ohuempia.

Analyytikkospekuulatioissa arvellaan myös, että Apple aikoisi nostaa 4,7 tuuman iPhonen hintaa verrattuna nykyiseen huippumalliin nähden. Yhdysvalloissa operaattorituettu lähtöhinta voisi nousta 199 dollarista 299 dollariin.

Uusiin iPhoneihin odotetaan myös pyöreämpiä takakulmia ja -reunoja sekä iPhone 5c:n pistemäistä tyyliä myös alareunasta löytyviin kaiutin- ja mikrofoniaukkoihin.

Toisena uutena vuotona Hong Kong Electronics Fair -messuilla esillä on jo ollut metallisia jäljitelmiä tämän hetken tiedoista iPhonen uusista muodoista.

Kategoriat: Mobiili.fi

LG:ltä vahvistus huhuille: huikea 2K QHD -näyttö seuraavaan huippupuhelimeen – kultainen väri tulossa

16. Huhtikuu 2014 - 21:05

LG G3:n kultaisen version myyntipakkaus

 

LG:n tulevasta lippulaivaälypuhelimesta on huhuttu jo paljon, mutta viimein nyt on saatu jotakin varmaakin tietoa. Uutuudella LG lähtee kilpailemaan jo markkinoilla olevia Samsung Galaxy S5:tä, HTC One (M8):aa ja Sony Xperia Z2:a vastaan.

LG on vahvistanut seuraavan huippupuhelimensa huikean näytön tarkkuuden, kertoo The Verge. LG G3:een olisi siis tulossa näyttö, jossa on pikseleitä jopa 2560×1440 kappaletta. Näin ollen LG:stä tulisi ensimmäinen suuremmista ja tunnetummista valmistajista, jonka puhelimesta löytyy 2K QHD -näyttö. Aiemmin esimerkiksi paljon pienempi ja tuntemattomampi Oppo on julkistanut älypuhelimen, jossa on QHD-näyttö.

LG isai @evleaksin vuotamassa kuvassa

Eilen @evleaks julkaisi Twitter-tilillään kuvan, jossa on LG:n tuleva Japanin markkinoille suuntaava älypuhelin. Huhujen mukaan LG G3 muistuttaisi LG isai FL:ää ulkomuodoiltaan. LG isai FL muistuttaa hieman Googlen ja LG:n yhdessä valmistamaa Nexus 5 -älypuhelinta. LG isai FL:n julkistus olisi huhujen mukaan toukokuun ensimmäisenä päivänä. Itse LG G3:n julkistus lienee kesän alkupuolella.

The Verge on saanut myös käsiinsä kuvan LG G3:n myyntipakkauksesta. Kultaisesta myyntipakkauksesta varmistuu jo ennalta tiedetty uutuusmallin nimi sekä lisäksi se varmistanee kultaisen värin tulon LG G3:lle. LG on tuonut aiemmin myös LG G2 -älypuhelimesta kultaisen version.

Kategoriat: Mobiili.fi

Alpinelta varmistus Apple CarPlay -laitteisiin – tulossa tämän vuoden aikana

16. Huhtikuu 2014 - 16:37

Alpine + Apple CarPlay

 

Apple julkaisi hiljattain Apple CarPlayn, joka on suunnattu autojen viihdejärjestelmiin. CarPlay voi tulla suoraan integroituna autoon, mutta eri autosoitinvalmistajat ovat myös tuomassa erillisiä CarPlay -viihdejärjestelmiä myös vanhempiin autoihin.

Japanilainen autojen lisävarusteita valmistava Alpine on nyt vahvistanut, että se aikoo tuoda Apple CarPlaylla toimivia laitteita tämän vuoden aikana. Alpinen kilpailija Pioneer ehti jo myös julkistaa ensimmäiset CarPlayllä toimivat lisävarusteet.

”Yli vuosikymmenen olemme työskennelleet Applen kanssa, jotta voisimme integroida Applen teknologiaa meidän autojärjestelmiin ja informaatiolaitteisiin. Apple CarPlay antaa mahdollisuuden viedä järjestelmät uudelle asteelle ja käytettävyys iPhonen kanssa paranee”, kertoo Alpinen teknologiajohtaja Hirofumi Morioka.

Huhujen mukaan Alpinen CarPlay -laitteiden hinnat pyörisivät 500-700 dollarin välillä. Tämä tarkoittaisi 350-500 euroa.

Applen CarPlayn avulla käyttäjä voi helposti yhdistää iPhonensa auton viihdejärjestelmään. Tämän kautta voi käyttää muun muassa älypuhelimen musiikkikirjastoa. Puhelut onnistuvat CarPlayn kautta kuten myös teksti- ja sähköpostiviestien lukeminen. Joitain kolmansien osapuolien sovelluksia voi myös käyttää kuten Spotifyä. CarPlay tulee tukemaan Lightning -liitännisiä iPhoneja eli iPhone 5:ä, 5s:ää ja 5c:tä.

Kategoriat: Mobiili.fi

Vihdoin! Samsungilta Tizen-älypuhelin tällä neljänneksellä – Galaxy S5 myy odotettua paremmin

16. Huhtikuu 2014 - 16:09

Tizen

Samsungin uuden lippulaivaälypuhelimen Galaxy S5:n myynti on lähtenyt liikkeelle paremmin kuin markkinat osasivat odottaa. Samsungilta on tullut myös varmistus, että yhtiöltä tulee jo tämän neljänneksen aikana Tizen-käyttöjärjestelmällä toimiva puhelin. Asiasta uutisoi Reuters.

”Yritimme aikaisemmin tuoda markkinoille Tizen-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen Orangen ja DoCoMon kanssa, mutta emme kyenneet huonon markkinatilanteen takia. Muutamme strategiaamme ja tulemme julkistamaan Tizen-puhelimen muutamiin maihin, joissa meillä menee hyvin”, kertoo Samsungin johtajistoon kuuluva Yoon Han-kil.

Tämän perusteella mitä luultavimmin Tizen-puhelin saapuu ainakin Etelä-Koreaan. Tarkempaa tietoa saamme tietysti laitteen julkistuksen yhteydessä.

Samsung Galaxy S5

Myös uuden Android-pohjaisen Samsung Galaxy S5:n myynti on lähtenyt liikkeelle odotettua paremmin ja jonkin verran paremmin kuin edeltäjällänsä. 11. päivänä huhtikuuta Galaxy S5 tuli myyntiin 125 eri maassa ja avauspäivänä se myi 30 prosenttia enemmän kuin Galaxy S4.

Yhtiö odottaa myyvänsä 35 miljoonaa Galaxy S5 -puhelinta tämän neljänneksen loppuun mennessä. Samsung myi Galaxy S4:ää ensimmäisen kuukauden aikana kymmenen miljoonaa kappaletta. Tämä täytyisi ylittää reilusti, jotta yhtiön tavoite toteutuisi.

Samsung on myös myynyt noin 40 miljoonaa kappaletta Galaxy S4 -älypuhelimia tähän mennessä. Tosin ainakin yhtiön odotuksista se on jäänyt, koska Korea Timesin mukaan niitä olisi toimitettu jo 63 miljoonaa kappaletta.

Kategoriat: Mobiili.fi