Tietotekniikan liiton koulutukset huhtikuussa

Koulutustiedote | 2.4.2012

Scope Manager -koulutus 18.4.-16.5.2012

Sosiaalisen median kompastuskivet 17.4.2012

Tämän koulutusohjelman läpikäynyt ja sertifikaatin suoritettanut Scope Manager kykenee arvioimaan ja mittaamaan erilaisten tietojärjestelmäprojektien vaatimuksia ja niiden edellyttämiä resursseja.

Koulutusohjelma on suunnattu kokeneille vaatimusmäärittelyn ammattilaisille, useita toimituksia läpivieneille IT-projektipäälliköille sekä projektijohdon konsulteille. Lue lisää ja ilmoittaudu

Vaikka sosiaalinen media on kuluttajakäytössä yleistynyt räjähdysmäisesti, yritysten suhtautuminen sosiaalisen median käyttöön on vaihtelevaa. Vaikka yritys sallii tai jopa rohkaisee käyttämään sosiaalista mediaa muun muassa markkinointitarkoituksiin, yrityksessä ei välttämättä ole saatavilla ohjeita tai käytäntöjä joiden mukaan toimia.

Tässä puolen päivän koulutuksessa tarkastellaan sosiaalisen median käyttöä työpaikoilla sekä sitä miten sosiaalista mediaa voidaan käyttää oikein ja turvallisesti mm. tietosuojan näkökulmasta. Lue lisää ja ilmoittaudu

ITIL versio 3 johdanto 12.4.2012

IT Infrastructure Library (ITIL) on kokoelma parhaita käytäntöjä IT-palveluiden toimittamiseen ja IT-Infrastruktuurin hallintaan. ITIL:ssä määritellyt palveluprosessit ovat käytännössä hyviksi havaittuja useissa organisaatioissa maailmanlaajuisesti.

Tämä johdantokurssi esittelee osallistujille palveluiden hallintaa, toimitusta ja näiden yhteyttä liiketoiminnan odotuksiin. Kurssin jälkeen osallistujat tiedostavat ITILin käytön hyödyt organisaatiossa.

Kurssin materiaali jaetaan pdf-muodossa iPad 2:ssa, jonka osallistujat saavat omaksi kurssin jälkeen! Lue lisää ja ilmoittaudu

Software Process Improvement Manager (SPI Manager) 14.5.-6.9.2012

Tämä sertifiointiin johtava koulutus on suunniteltu ohjelmisto- ja IT-yritysten prosessien uudistamista silmälläpitäen. Kurssilla käsiteltävät kokonaisuudet ja osa-alueet soveltuvat myös muiden toimialojen prosessien parantamiseen. Koulutuksen keskeisenä asiana on toiminnan laatutason nostaminen paremmilla prosesseilla. Prosessien systemaattinen johtaminen on keskeinen keino liiketoiminnan laatutason kohottamiseen.

Kurssi on tarkoitettu jo kokemusta hankkineille henkilöille, jotka ovat siirtymässä toiminnan kehittämisen vastuuhenkilöiksi tai haluavat menestyä entistä paremmin toiminnan
kehittämiseen liittyvissä tehtävissä. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Innovation Manager 20.4.-29.5.2012

Innovaatiotoiminnan organisointi vaatii laajaa ymmärrystä innovaatioprosesseista ja organisaatioiden toiminnasta. Innovaatiot ovat useimmiten tulosta työryhmien ja tiimien työstä. Tällä innovaatiotoiminnan johtamiseen keskittyvällä kurssilla osallistujille muodostuu selkeä näkemys innovaatiotoiminnan organisoinnista ja ryhmän merkityksestä innovointityössä. Samalla tutustutaan innovaatiomenetelmiin ja keskeisimpiin innovaatioiden syntyy vaikuttaviin tekijöihin.
Lue lisää ja ilmoittaudu!

Palveluluettelo 11.4.2012

Tässä valmennuksessa perehdytään palveluluettelon rooliin ja tarkoitukseen osana IT-palveluiden hallintaa. Valmennus antaa hyvät pohjatiedot palveluluettelon hyödyntämisen mahdollisuuksista ja sen suunnittelusta, sekä käyttöönotossa huomioitavista asioista.

Kurssi on suunnattu kaikille niille henkilöille, jotka tarvitsevat osaamista ja ymmärrystä palveluluettelosta konseptina, sen sisällön suunnittelussa ja käyttöönotossa huomioitavista asioista. Lue lisää ja ilmoittaudu

IT-standardien opetusmateriaalien esittely 12.4.2012

Esitteletkö opetuksessasi tietotekniikan standardeja? Ensi lukuvuodeksi on opetuksen tueksi saatavilla diasarjat neljästä tärkeästä aiheesta:
•    Palvelutuotanto: ISO/IEC 20000 -standardiperhe
•    Tietoturvallisuus: ISO/IEC 27000 -standardiperhe
•    Organisaation ylimmän tason IT-hallintatavat: ISO/IEC 38500
•    Ohjelmisto- ja järjestelmäkehitys: ISO/IEC 15504 -standardiperhe

Diasarjat julkaistaan Haaga-Heliassa pidettävässä aamupäiväseminaarissa torstaina 12.4.2012. Lue lisää ja ilmoittaudu

Aalto in the Game - pelialan rekrytointitapahtuma 12.4.2012

Peliala on tehnyt tuloaan jo pitkään ja on tällä hetkellä huimassa nosteessa. Ala on kasvanut räjähdysmäisesti ja vahva kasvu on antanut edellytykset myös rekrytointitarpeiden lisääntymiselle.

Aalto-yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut haluaa vastata pelialan osaajien rekrytointarpeeseen ja järjestää huhtikuun 12. päivä Aalto in the Game -rekrytointitapahtuman Aalto Design Factoryllä Otaniemen kampuksella. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Finnish Internet Forum 25.4.2012

Jo perinteeksi muodostunut Finnish Internet Forum järjestetään jälleen Helsingissä. Päivän aikana kuullaan useita mielenkiintoisia puheenvuoroja Internetin nykytilasta.
Ohjelmassa mm:
  •     Internet Governance update, Professor Wolfgang Kleinwächter, University of Århus
  •     Internetin rooli yhteiskunnan kriiseissä Suomessa
  •     Yksityisyyden suoja: Euroopan Unionin muuttuva säännöstö ja sen vaikutukset
  •     Tekijänoikeussopimukset vs Internetin vapaus
  •     Avoin data - avoimuutta ja innovaatioita

 Lue lisää ja ilmoittaudu

ICTexpo 2012 18.-19.4.2012

Kaksi intensiivistä tapahtumapäivää täyttävät Helsingin Messukeskuksen jälleen 18.-19. huhtikuuta 2012 kun ICTexpo Helsinki 2012 avaa ovensa tuhansille kävijöille. Tarjolla on monipuolinen katsaus alan nykyhetkeen ja tulevaisuuteen sekä kattava tarjonta alan toimijoiden tuotteita ja palveluita.

Tutustu mielenkiintoisiin seminaareihin 18.4.:
Kokonaisarkkitehtuurijohtamisen aamupäivä klo 10-12
Tietohallinnon iltapäivä klo 14-18

Yhteentoimivuutta avoimesti - Joensuu 19.4.2012

Avoimet ohjelmistot, rajapinnat ja standardit sekä avoin julkinen data ovat aiheina seminaarissa, joka järjestetään huhtikuussa Joensuussa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Tilaisuus on maksuton TTL:n jäsenille!

 

Jäsenyhdistysten tapahtumat

SANS Sec579: Virtualization and Private Cloud Security (TTRY) 16.4.-21.4.2012
YRITTÄJYYS-verkoston perustamiskokous (Hetky) 19.4.2012
Exam: ISTQB Certified Tester, FL / ISTQB Sertifioitu testaaja, perustaso (Tampere) 20.4.2012
Exam: Certified Tester, Advanced Level, TA, TM, TTA (Tampere) 20.4.2012
Langaton verkko - vaivaton ja vikkelä (Kuopio) 26.4.2012
Koulutus- ja virkistysmatka Tallinnaan (MITTY) 28.-29.4.2012

Pysy ajan tasalla ja osallistu keskusteluun:

 

© Tietotekniikan liitto, Lars Sonckin kaari 12, 02600 Espoo. Puhelin 020 741 9898
Osoitelähde: Tietotekniikan liiton jäsenrekisteri

Jos et halua vastaanottaa sähköistä jäsentiedotettamme, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jasenasiat@ttlry.fi.